Helens sista kväll i Worcester

Igår var Helens sista kväll i Worcester. Vi var alla lite chockade över denna plötsliga sorti men vi försökte att vara positiva. Det gick inte så bra för Anais, hon grät jättemycket. För en månad sen satt jag mitt emot dom och såg på medans de skrek på varandra på franska och hörde hur de sa att de aldrig skulle komma överens, nu såg jag dem gråta och kramas för att de skulle skiljas åt. Som jag sagt innan, jag blir aldrig klok på dessa fransyskor.
Vi konstaterade att vi inte hade klarat detta året utan varandra och att vi hjälpt varandra på så mycket olika sätt.
Vi skålade för att vi är "strong, independent women" och sen gick vi ut. Mycket dans och skratt.
Sen sa vi hejdå mitt i natten. Kändes så konstigt men ändå lägligt att vi sa hejdå på samma sätt som vi först träffades i Oktober.  En timme senare skulle hon åka till Birmingham International och ta sitt flyg hem.
Nu är hon hemma och jag kommer sakna henne, hon har varit min wing-woman(alla som sett How I met your mother fattar kopplingen, tänk er "haave you met Ted?") denna hösten och vintern, hon tröstade mig när jag hade panik över borttappade nycklar och lärt mig mycket.
På den ljusa sidan så är det en mindre fransyska, vilket betyder mindre franska, haha. Blir intressant att se vem som ersätter hennes plats. Blir svårt att toppa denna inspirerande kvinna dock. Jag och Anais sa att nu är det vi två som får hålla ihop.

Jag bjuder på en bild från igår, en bild av trion som inte längre finns.

Torsdag

Gissa vem som har lagat köttbullar i sås alldeles själv idag? JAG HAR. Fan vad bra jag är. Inte nog med att jag lagade köttbullar för första gången i mitt liv, jag gjorde det samtidigt som jag instruerade en virrig 12-åring. Oh yes. Dessutom har jag fortsatt mitt projekt att lära Maddie att cykla, och hon kan cykla några meter helt själv nu. Framsteg framsteg!

Igår var jag och flickorna och deras mormor på Birmingham Thinktank, vilket är ungefär som Upptech gånger 10. Sjukt kul. Det fanns en robot som kunde citera Hamlet. Jag har aldrig varit så nära att bli kär i en robot, höhö.
När jag kom hem hade jag ett sjukt fint brev från Sara. Good times.

Imorgon ska jag träffa Helen på kvällen för hon åker tydligen hem till frankrike på lördag morgon. Bara sådär. Jag vet inte vad som händer. Dessa fransyskor alltså, jag blir aldrig klok på dem!

Ikväll ska jag kolla på Skins och för omväxlingens skull ska jag dricka Cocacola. Tänk det ni!

Positivt tänkande !

Saker jag ser fram emot i Mars :


18-20 Mars - Då mamma och pappa kommer till London(förresten, ska mamma och pappa igentligen börjas med stora bokstäver? Svenska C någon? Jag hade bara Vg, haha) , och då jag får träffa Aina som har anslutit sig till det som Kristin kallade  vår Englandskommunitet.

21 Mars - KASSIDY SLÄPPER SITT DEBUT ALBUM! Yes jag är ett riktigt fan och har lyssnat på dem ganska så långt innan deras debut album släppts, STATUS.

25 - 27 Mars- Kristin kommer hit! Behöver jag säga mer? Ja det behöver jag, för vi ska kolla på Dorian Gray , sitta i timtal på fik, sitta i timtal på Kina-buffé, gå på bio, ha förfest för jag är ensam hemma, gå ut och dansa, kolla på ännu mer film, äta english breakfast, gå promenad längts floden i vårväder(ja man kan ju hoppas iallafall), och bara allmänt vara lättade över att vistas tillsammans.

Och då är detta bara i Mars. Ser ganska bra ut om jag får säga det själv.

Annars så spenderar jag min tid med att lära en 8-åring att cykla och hantera en 12 åring som inte vill göra sina läxor. Bless them.

Puss


Never let me go

Idag har jag spenderat dagen med Anais, Helen, och Doriane på stan vilket innebär publunch, fönstershopping och fika. På kvällen såg vi never let me go. Totalt gripande film, och Andrew Garfield finns det inga ord för.
Bilder från filmen :




Söndag

Hade en riktigt kul dag igår.
Började med att jag mötte upp Anais och Dorriane på stationen för att ta tåget mot stratford. På tåget mötte vi Lydia, ännu en fransk au-pair som går i Anais engelska klass. Dock kunde hon riktigt bra engelska. Trevlig tjej! I Birmingham gick Charlotte, en fransk au-pair och Petra, en Tjeckisk au-pair. Stort gäng. Blev dock trött på all franska, men det blev en fin dag i stratford ändå. Besökte huset där Shakespeare föddes, och hans grav o.s.v. COOLT. Häftigast var nog ändå mannen som stod i trädgården utanför Shakespeares hus och agerade ut en scen från Romeo och Julia. Vi hann även med en riktigt lång lunch.

På kvällen träffade jag och Anais Helen och hennes pojkvän Jacques. Sjukt trevlig kille! Vi hamnade på en pub som efterhand blev relativt tomt så vi kunde styra över djn ganska så mycket. Mycket dans och sång till klassiska låtar! Efter det gick vi vidare till Sin, där det blev ännu mer dans. Tyckte lite synd om Jacques som tvingades umgås med tre party sugna au-pairer, men det hanterade han bra. Helen och Jacques ska skaffa en lägenhet tillsammans till sommaren. Gissa vem som tänker åka och hälsa på dom i höst? :)

Idag har jag gått en promenad längts floden och köpte med mig hem lite jordgubbar på vägen. Dock lär de vara besprutade med gud vet vad, och inte alls smaka som svenska jordgubbar på sommaren, MEN ÄNDÅ. Ska nog ladda ner någon film också. Först en dusch!

Pussss

Fredag

Precis slutat jobba. Jag har haft en relativt chill eftermiddag. I slutet satt jag och Maddie vid köksbordet och ritade. Jag ritade en ballerina och hon ritade någon slags fågel hon hade lärt sig om i skolan. Fick sådana flashbacks från när jag var liten då det enda jag gjorde var att rita(och titta på lejonkungen då). Himla mys iallafall!

Resten av kvällen fortsätter i dagens lugna anda. Ska kolla på The social network (Andrew Garfield, Andrew Garfield, ANDREW GARFIELD), och dricka cocacola.

Imorgon, om det går enligt planerna då man vet ju inte med dessa fransyskor liksom, så ska vi åka till Stratford upon-avon. Har varit där två-tre gånger innan, men aldrig varit inne i Shakespeare's hus av någon outgrundlig anledning. På kvällen ska vi träffa Helens pojkvän som har kommit hit från frankrika och hälsar på. Kul!

Trevlig helg, folks! PUSS

Ögonblick i Januari



Lördag

Har varit i Southam idag. Hälsat på Sue och Darryl , och deras två döttrar Rachael och Lucy. Sue har känt min mamma sen hon var och gjorde ett skolutbyte i sverige på nittiotalet, och jag var brudtärna på hennes och Darryl's bröllop 2002. Rachael har varit som en lillasyster till mig sen hon föddes för tio år sen, och Lucy börjar också bli det. Helt underbara små flickor , värmer verkligen mitt hjärta. Lucy, 5 år, klappade mig flera gånger på huvudet och sa "good doggy", helt appråpå ingenting. Bless her. Så sjukt fint att se dessa flickor växa upp, ska bli jätte intressant vad det blir av dem när de blir stora. 
 Vi spelade Wee, Michael Jackson experience och massa andra massa spel, tittade på How to train your dragon, åt middag. Han även med att sitta ner o prata med the adults också, mycket mys.
PUSS

Tisdag

Hade ett sånt Hallelujha-moment tidigare idag. Jag lånade Anouskhas cykel(Ja, hon är 12 och lika lång som jag, HAHAHHA, Jättkul) så jag skulle hinna i tid till min engleska kurs. Så efter jag lämnat av Maddie vid Brownies(typ scouterna för unga barn) tar jag cykeln och cyklar längts floden. Det var ljusblå/lila skymning och fåglarna kvittrade fortfarande och vatten låg helt stilla förutom när en liten kajad porlade förbi. Kändes som vår trots at det precis blivit februari.Så himla fint, och så himla skönt att cykla för första gången sen i somras. Skam! På vägen hem var det dock läskigt att cykla längts floden eftersom det var helt mörkt och mitt lyse var inte så starkt. Jag som kan bli skraj i bio hus liksom, haha. Jag motstod dock min impuls att ringa till mamma. DUKTIGT STINA.

Sedär ja, ett inlägg om en cykeltur. Ha-ha.
Pusssss


RSS 2.0