Jusqu'ici tout va bien

 
Igår var jag ute med Christina, en tysk tjej som bodde här på ILA residence(Hon flyttade till en familj idag dock, och åker dessutom hem på lördag. Synd), Tora från Stockholm och Megan från Wales. Himla kul kväll med härlig blandning av musik, billiga drinkar och mycket dans.
Det är kallt med soligt här, och köket är fortfarande någorlunda rent.
And that's all I have to say about that :)
Puss 

Harry Potter À L'école Des Sorciers

 
Ja! Jag har börjat läsa Harry Potter på franska. JAG FÖRSTÅR, jag vet inte om det beror på att jag läst den tusen gånger på svenska och engelska, MEN JAG FÖRSTÅR IALLAFALL. 10 poäng till Stina ( 0 Poäng till Matsbo och Agnetika). Kampen mot franskan har börjat på riktigt.
 
Förresten! Kom precis in i köket och NÅGON HAR STÄDAT OCH DISKAT ALLT! DET ÄR RENT. HALLELUJHA.
Bra dag helt enkelt :)
PUSS

Söndag

 
Hade en himla kul kväll igår! Började med förfest hemma hos Helen, med diverse vänner till henne och Jaques. Måste försöka vänja mig vid kindpussandet, 3 st per person, vare sig man träffat dom innan eller ej. 
Det dracks vin och Cuba Libre och jag, Helen och Zoe( tjejerna ni ser på bilden) skreksjöng till We Are Young , precis så som det ska vara.Någon tyckte också att det var passande att sätta på Abbas Dancing Queen när det var en svensk med i gänget. Haha. Vi drog sen vidare till en klubb som heter Modjo, där det blev dans till klockan ett då vi gick tillbaka Helens lägenhet och ritade med fönsterpennor på hennes fönster(obviously).
 
Idag har jag fikat med några från min klass,försökt plugga franska och ätit pasta carbonara.
Jag trivs väldigr bra här, men en sak jag tycker är jobbig är köket. Det äckligaste ni kan tänka er. Jag har inte så mkt hemlängtan men ibland kommer jag på mig själv med att fantisera om sitta i det rena och fräsha köket på gånglåten :)
PUSS
 

Mer bilder!

Montpellier
Jag och Ju, en Korenask tjej i min klass.
Jag och Heleen, Den belgiska tjejen i min klass
 

Första veckan i Montpellier.

Nu har jag varit i Montpellier i exakt en vecka. På en vecka har jag hunnit lokalisera mig lite mer i staden, lärt mig lite mer franska och lärt känna lite mer folk i min korridor. Jag och Heleen, en belgisk tjej i min klass har fikat mycket, och igår var det "pancake-night" i köket här på mitt residence. Det bor många holländare här, minst fem st. Igår efter pannkakorna hängde jag med en svensk tjej och två norskor som bor här. 
 
Jag köpte som sagt ett franskt nummer, MEN DET KAN INTE TA EMOT SMS. Jag fattar inte varför. Jag kan ringa och ta emot samtal, och tillochmed skicka sms, men inte ta emot. VARFÖR? Suck. 
 
Idag är det regnigt och rätt kallt här, typ 3 grader. Brrr. Hoppas på bättre väder igen snart,eller åtminstone att solen ska skina som den gjort tidigare i veckan. 
To sum it all up, JAG LEVER :) 
Puss 

Vin,franska verb och vårvindar.

Hej!
Okej, jag vet inte riktigt hur jag ska börja. För det första så är det vårkänsla här! Även om det är blåsigt och lite småkyligt så skiner solen och luften är frisk på det där våriga sättet.
Montpellier är en så himla vacker stad,har bara tagit några få bilder eftersom jag glömde mitt minneskort i datorn idag .Men det kommer fler och BÄTTRE bilder.
 
Igår,Måndag, började alltså skolan. Det är korta dagar men INTENSIVT. Är ovan vid att ha lektioner endast på franska, men det är nyttigt för mig. På så sätt tvingas jag försöka använda min franska. I klassen går en belgisk tjej(som jag bondat med och är superskön), två koreaner, en japan, en venezulean, och en österrikare. Liten klass, och korta dagar, men ändå blir jag väldigt trött i huvudet av alla intryck. 
På kvällen träffade jag Helen, vilket var underbaaart. Vi har inte träffats sen Februari 2011, men allt var precis som vanligt. Vi satte oss på en bar där hon kände folk som jobbade, och delade på en flaska rött. Vad annars.
 
Idag, Tisdag, Började med lektion, fortsatte med café med Heleen, den belgiska tjejen. Efter det kom Helen och hämtade mig och vi gick en kort promenad hem till hennes pojkvän Jaques(Jack) lägenhet, där även deras vän Armandine befann sig. De lagade middag, och då menar jag MIDDAG. Vitt vin, biff,ägg,sallad,MASSA olika bröd och MASSA olika ostar, sen frukt och choklad och kaffe till efterätt. Kände mig så välkommen när de skålade för att jag var där, och peppade mig till att prata franska. Fönstret var öppet, solen sken in, och katten Aldo(döpt efter Brad Pitts karaktär i Inglourious Basterd) satt i fönsterkarmen och latade sig medans soundtracket till The boat that rocked spelades i bakrunden.  Väldigt mysig lägenhet med väldigt fina människor. 
På eftermiddagen promenerade vi runt i botaniska trädgården som ligger precis ovanför min gata.
Jag är sååå tacksam för att jag har Helen här, det får mig att känna mig hemma och trygg. 
 
Nu ska jag plugga lite Present progressif, Passe recent och Futur Proche. HEJAHEJA.
 
Bisous
 
 
 
 
Har fixat ett franskt nummer, så numera når ni mig på: +33770475410 
 
 

Framme i Montpellier

Nu är jag alltså framme! Känns lite överväldigande att vara helt ny på ett helt nytt ställe i ett nytt land. 
Resan gick jättebra, men väldigt lång, tåg till köpenhamn, flyg till nice, två olika tåg till Montpellier. Älskar känslan av att susa fram igenom landskap man inte känner till. Det är dessutom vår här! Galet!
När jag kom fram till Montpellier kände jag mig lite lost, blev dissad av två taxichaufförer som pratade jättesnabb franska som jag inte förstod. Kom till slut fram till mitt boende, ett frääsht rum inrett med ikea möbler. Kan visa bilder någon dag framöver. Har bekantat mig med tre holländare och en svensk och en norsk tjej. Allt som allt är det tjugo stycken som bär här. 
Imorgon är det skola som gäller, och som jag fattat det ska vi få en rundtur i staden också, så då kan jag återkomma om hur Montpellier är som stad(kanske en och annan bild också, hehe).
Nu ska jag sova, är alldeles slut.
PUSS
 

RSS 2.0