Liverpool

Ännu en måndag! Ännu en fin helg bakom mig. 
I fredags var jag i Leamington på pubcrawl med the nordic society. Blev en jättehärlig kväll. 
På Lördagen ringe klockan kl 6. Alldeles för tidigt men tid är pengar eller vad det heter. Jag och spanjorskorna hade bokat en buss till Liverpool. Det var en mysig känsla att sitta två timmar i bussen tillsammans med massa studenter och titta på det regniga landskapet som susade förbi. 
Regnet följde oss till Liverpool, men det blev en fin dag ändå. Strosade mest runt och kollade in några museum, shoppade på the beatles story, och käkade pizza. En toppendag! 
Vi kom tillbaka runt åtta på kvällen. Vi tog en glas(plastmugg) på the terracebar och sen gick vi hem och sov. 
 
Nu är det nu vecka, nya möjligheter. Haha eller alltsåå..ja. Typ. 
PUSS
 
 
 
 
 

Återträff med Birmingham

Jag ska försöka sammanfatta veckan som gått. Den har varit ganska social och intensiv så idag har unnat mig själv att i stort sätt göra igenting.
I vilket fall som helst; I Tisdags åkte jag och en finsk tjej från korridoren till Leamington för att delta i Initation för Warwick Nordic Society, vilket är en social club för alla från scandavien. Det blev en såndär kväll som man alltid kommer minnas. På onsdagen var det lectures på dagen, sen hängde jag och spanjorskorna på Dirty Duck, den lokala puben, där det var karaoke. Introducerade dem även för kopparbergs-cider. På torsdagen var det lectures igen och på kvällen åkte vi till Leamington igen, där det var fest för The spanish society, vilken jag inte är medlem men icke desto mindre hängde jag med. Det blev dans till Enrique Iglesias, Gente de Zona och Pitbull. På fredagen efter skolan lagade vi mat i Gemmas korridor.
Igår fick jag äntligen återse mitt älskade Birmingham. Det var en mycket speciell och nostalgisk känsla. Att ta tåget från andra hållet och rulla in på Birmingham New Street kändes så himla bra. Senast jag var där var jag 19. Även om tågstationen såg helt annorlunda så är det så mycket som är samma som för 5 år sen. 
I vilket fall som helst, det blev en dag av shopping, Nandos och spaning på folk. På kvällen gick vi ut i Coventry.
 
 
 
 
 
 

Warwick, Dag 13

Imorgon är det två veckor sedan jag kom hit. Det känns som flera månader sen. Jag antar att det betyder att jag har haft fullt upp med att anpassa mig efter livet här, och lyckats till viss del. Har lärt känna lite mer folk här, har hängt en hel del med Ana, en spansk tjej i min klass. Vi har käkat en del pizza, shoppat och hängt på cafén bland annat. I fredags hade hennes granne lite födelsedagsfest som jag joinade, vilket blev en himla trevlig kväll. Det är intressant hur vi kommer så bra överens trots språkliga skillnader då hennes engelska inte är så bra. 
 
Förra veckan var den första hela skolveckan, och det var mestadels introduktion till de kurserna vi läser. Kan beskriva dem lite mer ingående i ett annat inlägg när jag själv fått mer insikt i dem. Klassen verkar trevlig och jag tycker jättemycket om mina föreläsare, och de som jobbar på The Department of Education. Deras kontor påminner starkt om The Office Uk, och jag äääälskar det. 
Skolvecka nummer 2 börjar idag, har föreläsning kl 12. Borde väl egentligen läsa lite, men bloggar istället, haha. 
 
Har inte direkt klickat med någon i min egen korridor än, tror det beror på att nästan alla är ca 5 år yngre än mig. Har dock varit på student Cinema med två stycken av tjejerna här, vid två olika tillfällen. Först såg vi Far from the madding crowd, som var BREATHTAKING. SE DEN. Sen såg vi Pitch Perfect 2...Se den inte. 
Själva korridoren är väldigt lyhörd och köket blir lätt crowded då vi är 18 stycken som delar det. Men även det vänjer man sig vid. 
 
 
 
PUSS
 
 

Efter tre dagar i Warwick...

 
...Tycker jag ändå att jag fått iordning någorlunda på mitt rum. Har köpt påslakan och tofflor och galgar från Primark och satt upp mina framkallade instagram-bilder. Känns bra!
 
Jag kom hit sent i tisdags kväll. Känslan av att komma som ny till ett okänt ställe när det är mörkt är alltid lika överväldigande. Efter en dag på resande fot och lite nya möten på bussen som universitet hade fixat åt oss, så kände jag mig ganska överväldigad och trött. Det är en känsla som hållt i sig till och från under de senaste dagarna. Att träffa massvis av nya mäniskor med varierande nationaliteter och dialekter och personlighet dagligen är självklar kul men det gör en samtidigt lite snurrig i huvudet. 
 
Onsdagen bjöd på massa informationsmöten på förmiddagen sen var vi i Coventry på eftermiddagen, och det var där hittade ett Primark! Coventry är en helt okej stad, även om jag sett finare. Den har som tur är alla affärer du kan tänka dig, och självklart en katedral( There's always a Cathredal). På kvällen var det Latino-kväll på en klubb på campuset. Dansade till Shakira, Pitbull, Daddy Yanke och Don Omar, för att bara nämna några.
 
Igår(Torsdag) var vi möte med the department of Education och presenterades för våra lärare osv. På måndag börjar det! Är taggad faktiskt! På kvällen vann vi ett pubquiz, ungefär så det brukar gå när jag attendar ett pubquiz :)
 
Finns mycket mer jag skulle kunna skriva om, filosofera om , och diskutera här, men hinner inte, för det är snart dags för sista kvällen på The Orientation Week. Får se vad den har att erbjuda!
PUSS
 

RSS 2.0