Söndag

Ännu en helg snart till ända!

I fredags var jag barnvakt åt Maddie. Vi satt i soffan framför Disney Channel. Mina barn ska ALDRIG få kolla på Hannah Montana, eller något annat plastiskt, tillgjort, äckligt program som den kanalen har. Usch. Efter att kidsen hade gått och lagt sig kollade jag på film och somnade i soffan. Naaaajs.

I lördags träffade jag fransyskorna nere i stan för lunch. Förutom Helen och Anais var det även Dorianne, en nykommen fransk au-pair i Worcester, och Charlotte, en fransk au-pair i Birmingham. Hur hände detta? Jag, en stackars liten svenska och fyra andra fransyskor? Hjälp.
På kvällen var det tänkt(eller det trodde jag iallafall) att vi skulle kolla på film o baka hemma hos Anais. Men nej, det var utgång på g. Så det var bara att pallra sig tillbaka hem för att hämta klänningen och sminket.
Hemma hos Anais lagade först Helen spagetti och köttfärssås åt oss, mycket gott. Sen drack vi rosé och spelade uno. Sen blev det dans på Sin Och Tramps för hela slanten. Gillar variationen av musiken på dessa ställen, allt från Lady Gaga och Shakira till The Killers, Fratellis, och Arctic Monkeys. Och självklart lite Michael Jackson där emellan. Fransyskorna lyckades hålla sams hela kvällen, även om det var nära ögat ibland, haha.

Idag har jag gjort lite engelska-läxa och ska snart sätta igång och städa mitt rum. Välbehövligt kan jag ju säga.

PUSS

Torsdag



Yes, jag är nu offecielt en Cambridge Advanced and Proficiency-Student. Fick boken idag så nu är jag på väg mot mitt Cambridge-exam. Känns så himla bra att ha något som är ens eget, skapa rutiner, att jobba emot något och att låta hjärncellerna arbeta på riktigt och dessutom lära sig något. Känns tillochmed bra att få läxor! Blir ju lite lättare och roligare när man bara läser en kurs istället för typ 50000 som vi gjorde i gymnasiet. Jag har en himla trevlig lärare som lär oss lite naughty uttryck då och då, och i klassen finns det trevliga människor från alla världens hörn, mest ifrån Polen men även ifrån Peru, Ukraina och så vidare. KUL.

Igår såg jag I rymden finns inga känslor. Blev värm i hela hjärtat. Sån himla värme och charm men samtidigt ett allvar i filmen. Bill Skarsgård är så himla söt och talangfull och Martin Wallström är helt obeskrivligt snygg. SE DEN.

Har även upplevt drama de senaste dagarna, med fransyskorna. Jag är som tur är inte inblandad och hållt mig utanför. Dock verkar det löst sig nu, så i helgen ska vi förhoppningsvis gå på bio och ha sleepover. Himla fransmän alltså. Blir aldrig klok på dem, haha. Jag trivs himla bra med dessa tjejer för det mesta, som tur är. Har lite planer i bakhuvudet om att åka och hälsa på dem och samtidigt ta en franskakurs. Det får vi se, all in good time.

Jag tänker mycket på er, tjejer, och allt ni har framför er. Sydamerika-äventyr, London-äventyr och införskaffande av kunskap och meriter. Saknar eeeer. Längtar också tills Mamma och Pappa kommer till London.
PUSS

JAG HAR INTERNET IGEN

AHHH. Vilken känsla. Tänk att kunna sitta på sitt rum och uppdatera sin blogg, kolla in Facebook och lyssna på Spotify, vilken lyx! Jag har tappat räkningen på hur länge jag varit utan internet nu, men det är väl ungefär en och en halv månad. En och halv månad! UTAN INTERNET. Jag har levt som en grottmänniska, haha.

Nej men skämt o sido, så har det hänt en del sen sist jag uppdaterade min blogg. Veckorna hemma I Jönköping över jul var obeskrivliga, likaså dagarna i Birmingham och Kings Of Leon innan det.
Har även hunnit med massvis nya filmer (ett nyårslöfte är att se mer ny film och inte se om gamla favoriter hela tiden), läst Sagan Om Ringen trilogin, och hunnit börjat på The pitcure of Dorian Gray(oh.yes.indeed), ett antal utgångar, lyckats göra mig väldigt opopulär hos grannarna, och en alldeles underbar helg i Cambridge.

Lider av mycket saknad och hemlängtan men nu blickar jag framåt en vår i England som förhoppningsvis bjuder på stunder som får en att känna sig levande.
Hej och hå. Hallihallå.
puss

2010 Kanske var ett bra år ändå













RSS 2.0