Bilder i massor!

Har kommer bilder, som ni alla har laangtar sa efter :)

Middag med ganget i Hanoi(Laaangeesen)

Hoi An, Vietnam


Jag och Mathilda och Jess fran Bristol I Mekong Deltat



Saigon


Angkor Wat, Cambodia

Varldens sotaste flicka med varldens sotaste hundvalp

Bangkok, Mathilda pa khaosan road.


Bangkok

Efter en 30 minuters flygresa ar vi nu i Bangkok. Valdigt stor kontrast mot bussarna i vietnamn och Kambodja.
Under de fa dagar vi var i Kambodja hann jag fa ett valdigt bra intryck av landet. Manniskora ar extremt fina och det finns mycket intressant att uppleva.
Igar gick vi upp kl 4.30 for att se soluppgangen over Angkor Wat. Haftig kansla att vallfarda med hela varldens turister under stjarnorna. Efter tva dagars tempelvandring blev vi dock rejalt trotta pa alla tempel som vi forst blev imponerade av. Jag horde en amerikan kalla det Temple Fatigue. Dessutom har jag nog aldrig varit sa varm i hela mitt liv. Kandes som min hud kokade!
Bangkok ar inte kyligare dock. Vi har dock en fungerande AC pa vart rum sa vi ska nog overleva. Forsta intrycket av Bangkok ar att det ar en stor och pulserande stad. Ikvall ska vi antagligen ge oss pa Bangkoks nattliv och imorgon ska vi spendera pengar pa weekend market. Jag och Mathilda ar redo att fylla vara vaskor till max!
Det ar ungefar det jag har att saga for tillfallet. Ar allmant oinspirerad av skriva tyvarr men vi har det otroligt bra.
PUSS

Phnom Penh

Vi har alltsa nu bytt ut Vietnam mot Cambodia. Kommer sakna Vietnam och alla dess tutande mopeder och mini-plaststolar langst gatorna.
Igar efter vi hade anlant till vart hostel och vilat upp oss sa motte vi upp Shaun,Anne,Jess & Matt for middag och drinkar. Hade en sjukt trevlig kvell pa ett stelle som heter Cafe Zeppelin, dar som spelade bra rockmusik. Det hange bilder pa Motley crue och Freddie Mercury pa vaggarna bland annat. Sa ett sentimentalt hejda till folket eftersom vi kanske inte treffas pa ett tag. Sa himla fina menniskor.

Idag har vi varit pa s-21 Museet. Har inte riktigt hemtat mig en. Byggnaden hade en gang varit en skola men  under Khmer Rouge regimen forvandlats till ett fangelse dar ingen forutom 7 av de 16 000 kom ur levande. Bilder pa de torterade fangarna och deras angestfyllda blickar kommer sent lemna min hjarna. Hela byggnaden hade en aura av tortyr och omensklighet. Helt sjukt att tanka sig att folkmord skedde for ca 30 ar sen,framforallt eftersom vi knappt hort nagot om det i skolan eller nagon annanstans. Upplevelsen gav mig en helt ny forstaelse for landet och menniskora som bor har. Var guide hade sjalv flytt fran Cambodia nar hon var 10 och vi treffade aven av de overlevande som salde sin bok pa museet. Hemskt, men otroligt intressant.

Imorgon aker vi norrut, Till Siem Reap.
Puss

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City har varit mycket varmt, svettigt och omtumlande. Det har innehallit ett flertal museum, varav ett var krigsmuseet som var omskakande. Jag och Mathilda fragade oss sjelva hur menniskor kan ga sa langt. Vi har aven hunnit med att aka till en Waterpark som var AMAZING. Mathilda akte en rutchkana som fick henne att nestan spy, mohahahaha. Jag ar glad att jag ar en fegis och inte akte den.
Iforrgar akte vi en dagstripp till Cu Chi tunnlarna. Det var sjukt coolt. Eftersom jag relaterar allt till film sa kan jag saga att miljoerna dar sag precis ut som i Forest Gump nar han springer och leter efter Bubba, och even Strawberry Fields-scenen i Across The Universe. Sjelva tunnlarna var mycket sma, och jag var lite nervos innan jag skulle krypa in. Sen kom jag pa att jag ar sa himla liten och jag kunde typ ga upprat i dem.
Ikvell ska vi kaka middag med ganget och imorgon aker vi vidare mot Cambodia genom Mekong deltat.
Puss


Nah Trang

Har kommit till Nah Trang nu. Bussresan hit var riktigt sunkig. Bussarna var tydligen fulla sa det lag folk pa golvet och hela bussen stank. Som tur var sov jag mesta delen av resan och Mathilda var klok nog att inte beratta for mig att det fanns kackerlackor pa bussen. HUuuuuu. Tog laaang tid att duscha av sig den resan!
Nah trang ar som en semesterort med mycket sol,bad och fest. Vi har en balkong utanfor vart rum dar vi satt och drack cola och berattade roliga historier igar. Efter det gick vi och kakade pa en resturang vid stranden och det var fullmane som speglade sig i vagorna. Efter det undersokte vid Nah Trangs barer. Bra utbud!
Traffade min granne och barndomsvan pa stranden innan. Varlden ar sa konstigt liten.
Pa stranden hangde vi dessutom med en Australiensare som akte motorcykel genom Asien och aven en Amerikansk tjej. Vara engelska vanner kom ocksa forbi och vi ska kaka middag tillsammans ikvall.
Pusss

Hoi An

Ar just nu i Hoi An. Jag och Mathilda lever lyxliv med eget rum med tv. Igar nar vi anlende efter en lang resa med nattbuss fick vi en varmeshock! Av med jeansen och fleezen och pa med solskydd och klenning! Vi hade inte atit pa over ett dygn och om ni kenner oss det minsta sa vet ni att vi inte fungerar sarskilt bra utan mat. Vi satte oss pa en resturang vid floden och kande semesterkenslan.
Hoi An ar veldigt turistigt men veeldigt mysigt. Idag har vi cyklat till stranden, jag har sytt upp en lang,rod,blommig(supriise) klenning och vi lever i paradiset. Nu i eftermiddag ska vi vara turister och se sevardigheter och ikvell ska vi forhoppningsvis mota upp med varat Halong Bay gang.
PUSSS

Halong Bay





(ANTLIGEN kan jag lagga upp bilder! Mathilda har nog de besta dock.)

Har haft tre obeskrivliga dagar i Halong Bay som ligger utanfor Hanoi. Har bott pa en bat och gjort dagstripper. Forsta dagen akte vi runt i en liten bat i en flytande by. Den inhemska kvinnan som korde runt oss nynnade pa vietnamesiska och jag fick kanslan av att vara mitt i Pirates of The Carriebean. Pa kvallen at vi himmelsk mat och umgicks med de andra pa baten.
Dag tva borjade med en dagsutflykt i omradet, tillammans med fyra andra fran den stora baten. Det var jag och Thilda, Sean fran Manchester, Anne fran Finland , Jess fran Bristol och Matt fran Irland. Vi blev serverade Ol och Cocacola klockan halv tio pa morgonen. Sen var det Kajaking som gellde. Helt fantasisk kansla att flyta runt pa vattnet i den miljon. Kandes som jag var i Argonath. Vi klattrade aven upp for berg och spelade volleyboll pa en strand(Okej jag tittade pa) och Mathilda och killarna badade! Var tydligen sjukt kallt dock.
Pa kvallen var det karaoke, och jag och Mathilda vagade oss pa To the moon and back. Saaa stolt over oss :)
Idag besokte vi "The suprising Cave". Jag och Mathilda totalt dog for att det sag exakt ut som Phantom of the operas tillhall. Tank er sjon,stenklipporna, valven i de hoga taken. Just den delen av grottan kallades faktiskt "The opera house". GALET.
Efter det tog vi bussen tillbaka till Hanoi och at god och billig middag tillsammans med vara nya vanner. Vi sover har en natt till och imorgon ska vi forsoka ta oss till Hoi An.
Hoppas allt ar bra med er dar hemma! Facebook ar svart att komma at har sa skicka mail!
PUSS

RSS 2.0