Framme!

(null)
 
Hej!
Vet inte riktigt vart jag ska börja. Har varit på Kuba i 4 dagar men det känns som det är en evighet sen jag kom hit. Efter ett intensivt dygn i Havanna(med världens kaosigaste resa dit) har jag nu kommit till Cienfuegos. Jag trivs faktiskt redan! Cienfuegos är en såå mysig stad med närhet till en superhärligt strand. Det känns verkligen att jag är i Karibien. Människorna är pratglada och vart man än går är det någon som vill prata med dig. Värmen är ibland extrem, men har sätt många kubaner som går med paraply för att skyla sig från solen. Kanske nåhot att ta efter ? 

Jag bor på hos en jättesnäll familj som gör det lätt för mig att våga stapla mig fram på den lilla spanska jag kan. Har ett fint rum med AC plus egen superfräsh toalett. Vad mer kan jag önska? Kvinnan som hyr ut rummet heter Maylin och är supergullig. Här bor också hennes man och 17-åriga dotter. Dottern heter Mariam och ääälskar One direction. 
Känns dessutom redan som att min
spanska har utvecklats trots att kursen inte har börjar ordentligt än. Denna veckan är det orientation week vilket innebär att vi ska lära känna campuset etc. Känns spännsnde trots att utdelandet av information är väääldigt sporadisk. Antar jag får lära mig att go with the flow 😊 
Idag har jag åkt till stranden med några från klassen och nu på kvällen har jag ätit middag och druckit kaffe med Maylin och hennes man. Mysigt! 

Tillgången till wi-fi är komplicerad här. Som tur är bor jag precis i ett wi-fi hotspot, vilket innebär att jag har wi-fi på gatan utanför huset. Dock måste jag då ha ety wi-fi kort för att kunna logga in. Folk går runt på gatan och smygsäljer dessa kort, som om det vore knark typ. Jag får väl gå på detox helt enkelt. 

Ha det bra nu!
Besos!

2 dagar kvar

(null)

Så nu är det alltså två dagar kvar. Det mesta är färdigt, packat och klart. Så nu kan jag bara vänta på att jag ska vara framme i Kuba. 
Har alltid denna osäkra känsla innan jag ska resa; har jag packat ner allt? Är det något viktigt jag har glömt? Men tror faktiskt att det mesta är färdigt. 

Ikväll är sista kvällen i Jönköping, så har firat med bubbel och Cuba Libres🍾🍹 
Imorgon åker jag till min bror i Göteborg eftersom planet går ganska tidigt på torsdag morgon. Resten är ännu okänt. 
Önska mig lycka till😱 

I Think I'm quite ready for another adventure...

Herregud, denna bloggen har stått still sedan december 2015. Det är alltså lite mer än 3 år sedan. Mycket har hänt sedan dess.Jag tog examen,flyttade till Göteborg och började jobba på en förskola där jag fortfarande är kvar. Men det är inte om det som jag har tänkt blogga om. Denna blogg har tidigare fått följa med på Au-pair äventyr I Worcester, Backpacker-resa i Sydostasien ,språkstudier i Montpellier samt utbytestermin på University of Warwick. Nu är det dags för ännu ett äventyr, nämligen en 4 månaders språkkurs i Cienfuegos, Cuba. Detta är något jag drömt om i flera år och nu är det bara nio dagar kvar. Känns faktiskt helt overkligt och jag kan inte riktigt fatta det.När jag sa hejdå till mina kollegor och barn på jobbet förra veckan kändes det bara surrealistiskt och som att jag skulle dit tillbaka på måndag igen. Nu är det Tisdag och jag är fortfarande inte där och ska inte tillbaka dit förens den 17 Juni då min tjänstledighet tar slut.
 
Jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig av dessa fyra månader. Det är helt nytt land med en helt ny kultur och jag försöker tänka att jag ska navigera mig i allt detta när jag väl är där. För något jag lärt mig av åren är att det aldrig blir som du tänkt dig i ditt huvud, alltså är det nästan bara onödigt att föreställa dig och förvänta dig saker innan du är i det. Men som den drömmare jag är så kan jag såklart inte hindra mig själv från det. Jag ser fram emot att åka till värmen och det tropiska klimatet. Jag ser fram emot att lära mig ett nytt språk och självklart en massa annat. Jag ser fram emot att träffa nya människor och se nya platser. Jag ser fram emot att inte behöva gå upp kl 04.50 när man har öppning på jobbet. Jag ser fram emot att bara göra precis det jag känner för. Jag ser fram emot att lära mig dansa salsa och att dansa till reaggeton och cubaton på klubbarna.
Jag ser inte fram emot ha begränsad tillgång till wifi. Jag ser inte fram emot att inte ha enkel tillgång till glutefritt bröd. Mer en så behöver man egentligen inte tänka i förväg.
Av erfarenhet vet jag att det är mycket som kommer bli episkt och minnen för livet, men också mycket som kommer bli jobbigt och svårt. Och jag vet också att det är så man utvecklas som människa.
 
Är sååå spänd inför nästa vecka och de kommande månanderna.
 
 
 
 
 

RSS 2.0