Bordeaux

Jag och Savannah, Ma nouvelle meilleure copine.
 
 
I helgen var jag och hälsade på Anais i Bordeaux, och vi hade en himla rolig helg.
På Fredagen anlände jag ganska sent till Bordeaux, blev hämtad av Anais på stationen och sen åkte vi hem till henne och tittade på film och hade tjejsnack. Precis som det ska vara. Kändes verkligen inte att det är mer 1,5 år sen vi sågs. 
På lördag var det shopping i massor. På eftermiddagen tog vi det lungt hemma hos Anais och jag blev bästis med Anais lillasyster Savannah, 6 år. Hon lärde mig alla frukter på franska( Ca, C'est un poire, et ca C'est un pomme), och vi lekte även en gissningslek som gick ut på att hon spelade en disney låt och jag skulle gissa vilken film det kom ifrån. Supercool flicka. På kvällen var det förfest hos Anais kompisar.Jag gjorde mitt bästa att hänga med i deras snabba franska, men såg nog mest ut som ett frågetecken. Haha. Sen fortsatte vi till en klubb som heter La Plage.Underbar klubb, där vi dansade till klockan blev 5.
Åkte hem relativt tidigt igår, och hade en nöjd känsla i magen hela tågresan hem. Underbart att träffa Anais igen, underbart att träffa hennes familj, och underbart att se en ny stad.
En perfekt helg, helt enkelt.

Torsdag 21/3-13

 
Lite såhär ser mitt liv ut just nu. (Oroa dig inte mamma , jag hinner lära mig en del franska också,haha)
Imorgon åker jag till Bordeaux och hälsar på Anais. 
PUSS

Quoting Caroline

"I tried to be a wildchild one. Did not work. I just got tired"

"I'm gonna do what all the cool kids do nowadays...I'm going to curch"

Awhh, bless her.

I was the match and you were the rock , Maybe we started this fire

Såhär kan det se ut i köket. Ja, varför inte äta sin lunch direkt ur skåpet sittandes på golvet? Går jättebra!
 
Jag och Caroline innan Australian Bar i torsdags. 
 
Den senaste veckan har jag umgåtts mycket med Caroline, en holländsk tjej som bor på samma residence som jag. Känns bra att ha någon att hänga med i samma korridor som en själv.Det har varit barhäng, parkhäng, kökhäng och pubquiz vi har sysselsatt oss med. Toras vänner från sverige har också varit och hälsat på så i Lördags var det melodifestival och utgång som gällde. Fredagen innan det var vi på bio och såg 20 Ans D'écart, en fransk romantiskt komedi när den är som bäst. Igår var vi alla på "Robin Hood", en pub som har quiz varje måndag. Vi vann inte denna gången tyvärr.
Iövrigt kämpar jag på med franskan, läser Harry Potter & Madame Bovary och tittar på Teen Wolf ( Ja jag vet. Stina tittar på fjortis-serier, haha jättekul) .
Om ni känner för att skicka ett vykort/brev/falukorv kan ni göra det till skolans adress som är ;
 
Stina Johansson
33 Grand Rue Jean Moulin
34000 Montpellier
France
 
PUSS
 

When you talk it's like a movie and you're making me crazy, Cause life imitates art.

Imorgon har jag varit här en månad. Har inte riktigt hunnit uppfatta att tiden faktiskt går och att jag faktiskt har skapat mig en slags vardag med rutiner här. Franskan går framåt och även om jag suger på grammatiken känns det som jag kan prata mer och mer. 
I Onsdags var det vinprovning och vi lärde oss att känna efter vad vinen är gjort av och hur man håller ett vinglas ordentligt. Fast det visste jag ju redan. I torsdags gick vi till en mysig resturang och jag åt sniglar. Himla gott, smakar mest vitlök.
Igår var det Megans och Christinas sista kväll innan de åker hem så då var det partaayy på gång. Megan och Christina gick hem vid halv tolv ungefär för att kunna orka resan hem, och jag och Tora fortsatte kvällen med dans och billiga drinkar.  Kommer sakna Megan och Christina! Härligt tjejgäng. Nu är det jag och Tora kvar, får se om vi rektyrerar några nykomlingar nästa vecka. Nästa vecka ändrar jag klass dessutom, från A2 till B1. Högre nivå! YAY!
I övrigt är jag dödens förkyld, så ikväll ska jag stanna hemma och titta på film. :)
PUSS 

RSS 2.0